Thursday, July 2, 2009

SEKSI KE SEKSA???

Kirana ade la sorang ofismate nih... dia janda muda anak satu. Mula2 mlapor kat ofis dulu dia address kn diri dia as Mdm Haslinda. Lame2 tu tukor jadi Cik plak. Tak kisah la jgak sbb baru tau dia title janda. Org nya... fulamak, pnye le lawo! Rambut pjg streten, kulit halus, idung mancung dan pipi tersorong2. Bila dh cantik camtu jadi la kegilaan mamat2 perasan kt ofis. Kirana tak le jeles... sbb Kirana sntiasa bangga dgn diri Kirana yg muhibbah nih!

Tapi dia baik org nyer. Cakap lembah-lembut dan bbudi bahasa. Kita mmg tak sangka sbb dia suka pakai seksi. Blouse ketat dan skirt singkat. Baju kebaya... fuhhhhh! Berpeluh2 si osman, budak ofis boy Kirana tuh!

Satu ari si Haslinda ni mgadu la kt Kirana. "Has tak suke la diorang pandang2 Has camtu. Semacam je bila tgok Has. Dh la ari tu Has ade terima sms lucah. Mesti dari slh sorang dri diorang nih!"

"Abih tu, yg ko pakai camni mmg le diorang pndang ko semacam. Ko seksi ape? Asal ko jaga diri je. Nih... ko pndang akak nih, pkai baju kurung... Ayu, anggun dan canggun gitu!"

"Eleehhhh... tu yg seksa tgok akak nih! Pakai gini pong org dh pandang, jgn kata pakai seksi!!" usik si Haslinda.

"Uihhhh... tak boleh dik! Nanti seksa jiwa raga abg Zai nak jaga akak! Ko coba la pjg kn skit pakaian ko yg singkat tu. Ko dh cantik ape, takyah pakai seksi2 sgt pun org dh suka.:

"OK, kak. Has akan cuba. Thanks ya..."

35 comments:

HappyIrfa said...

kalau dah seksi,pakai baju kurung pun nampak seksi..hehe(statement ni penah didengar dr sorang artis.tp lupa sapa namanya)

Uncle Lee said...

Hi Kirana, ha ha, interesting, lively posting.
You have fun and hold that smile, Lee.

SaKa AdiWangsa said...

Tqvm kirana al merana putting my blog into your interest!

cik lubakpink said...

ira rse..
kdang2 bju kurg pon bley nmpk seksi
knp?
sbb kaen bju kurung tue jrang..
trend skang kaen sume jrang2..
mkin jrang mkin mahal..
siot jer
haha..

erolnukman said...

camney next day pasya?seksi gik?

zaijb said...

seksi bukan hanya pada pakaian jee kirana, tapi cara bercakap, senyuman, jelingan mata pun memainkan peranan... uhhh... tapi blog ko pun seksi lahh kirana... sakit mata aku hehehe...

ONE ZABA said...

dia lupa bahawa kalau semakin tutup semakin org suka nak tengok sebenarnya berbanding seksi meksi ni.

cikin said...

btul2 sokong one zaba tu..!!! hehe..:)

Org Ganu said...

salam ziarah..thanx sudi singgah blog sy..
hehe tergelak sakan sy bce n3 akak ni..
itulah, sape suh pakai seksi2 kan
dapat dosa free jek..huhuhu

Miss Kira said...

hahaha..
lwk siot..
xp definisi seksi ni bnyk..
x semestinya klau pkai simple org kta x seksi..
ada yg kta seksi..
so..depends on org itu la

[h]einsen said...

org2 yg suka seksi tok nang suka mcarik masalah sendirik sbnrnya..
tp bgs la colleague ktk ya mok berubah imej heheh..

MUNSYI ragbar said...

Seksi orang yang memakai...
seksa orang yang melihatnya.
Alahai...bulat mata!

Ivy Metaga said...

aah seksi ada dalam bnyk bentuk dan rupa, suara seksi, mata seksi, kdg2 kalo org pakai seksi tapi kdg2 tgk pun sik juak nampak seksi hihi

azlina said...

salam kirana...
Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik."( Al Ahzab: 32).
"Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan, maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti." (Riwayat Ahmad, Abu Daud, An Nasaii dan Ibn Majah).
"Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuan mu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali. Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang." (Al Ahzab : 59).

musli oli said...

kenalkan dengan kita leh tak? he he he very intersting

alang said...

uik. kirana taknak pakai mcm cik has tu ke? hehe

kirana said...

Irfa dan Cik Lubak Pink,
Betul tu. Seksi bukan takat kt baju je. Gaya2 seksi pun boleh myeksakan.

Uncle Lee,
Smile... and the world will smile with you too.

SakaAdiwangsa,
Sama2...

Erol,
Sama juak. Masuk angin keluar asap!

Zaijb,
Blog Kirana seksi takpe... lembu kat atas tu lagi seksi..

OneZaba,
Betul... dengar tu org experience bgi pandangan.. sungguh bmakna!

Cikin,
Akak sokong jgak!

OrgGanu,
Thanks jgak sbb sudi dtg blog Kirana. Dtg lagi tau, jgn tak dtg! Nanti Kirana bkunjung balik.

MissKira,
Tak semestinya seksi di mata Kira, seksi kt mata Kirana jgak, kan???

Heinsen,
Ney da nya berubah. Sama ya juak. Ari jemat ya tek makei baju kurung jarang-jarang!

Munsyi,
Tu la pasal. Bek tutup mata kalo tertengok. Nanti tbeliak bijik mata tu nnti.

Ivy,
Menar kata ktk. Ada juak minah sorang tok tek slalu pakei ketat2 tapi sik seksi lgsung. Muka nmpak tua wlaupun lom tua menar.

Azlina,
Nasihat yg amat bguna...

Musli Oli,
Tak berani la Kirana nak jdi org tengah nih...

Alang,
Isshhh.... tak nak la. Seksa org tngok nanti. Teruih jadi tak center nnti...

dukunlintah plk said...

sexy.. terpaksa cover mata pakei jarik (jarik ada celah2 dapat nilit2).. happyirfa, ya statement zila bakarin.. wah tauk ku.. apakah??..

. p i s e y . said...

huhu.
macam2 leh nk cakap seksi.
care cakap.
pakaian n so on.
kadang2 mate2 org tu saje nk lebih pandang.
haha.
nice post^^
lawak pun ade asenyeh.huhu.

kirana said...

Dukun,
Auk lah. Cover tapi ttap dpt nanga.. bahaya ya!

Pisey,
Org kata btepuk tgan sbelah tak kn bunyi. Kalo yg mnayang tu seksi, org yg mmandang tak tngok, tak kn jadi ape2 pun kan? Yg menayang suke, yg menengok lagi le suke!

Cikgu Adham said...

mantap.. mana dpt citer ni heh heh

kirana said...

Cikgu Adham,
Bukan dpt la, mmg jadi betul2 kat ofis. Sampai dia dpt sms lucah dri ntah jejaka mane kt ofis tuh.

Mak Su said...

saya seksi dan seksa dan seksu, ahaks

imanshah said...

haha..kalau teman tengok yg seksi2 pun teman tergoda..nasib baik teman ngajar sekolah budak laki, idak lah teman bernafsu..haha

Lavender Pelangi said...

pakai jubah pun org bley kata seksi kak..huhu..pandangan mata orang,memang bahaya sebab tu Allah suh kite tundukkan pandangan

kirana said...

Mak Su,
Sama le kite.. wakakakaka... adehhh, seksanya jadi org seksi, kan?

ImanShah,
Cikgu kene jadi role model yg baik, kan?

Lavender Pelangi,
Betul tu! Org tayang seksi pun, kalo kite mmg jenis yg beriman betul2, tak kn jadi menda2 yg tak elok, kan cikgu iman kan?

irbika said...

seksi ya mun dibiarkan boleh berubah enjasi siksa...

kirana said...

Betul tu dik irbika. Akak setuju sgt2..

naqiubex said...

Ko cuba la pujuk dia pakai baju lebih sikit..
Dakwah...
Mana tau dengan pujukan kamu itu membolehkan dia berubah...
Nanti saham pahala dapat kat kirana juga..




Pastu kenalkanlah dia kat saya.. hahaha... Just kiddin..

Ida Athanazir said...

baju kurung biasa pun boleh nampak sexy, bukan yg ketat ketat je.

kdg tu tengok si pemakai, pakai sopan boleh nampak 'attractive' and very sexy

aya harith said...

wa, ni bru la tgo yg berhikmah

i salute u la, kak

uhu~

cheguBard said...

posting yang menarik...

salam ziarah

jemput ke http://chegubard.blogspot.com

NoRT said...

HAHAHA..aku terseksa tgok pompuan seksi? nakal ke statement nih?huhuhuhu

INDRA QIRANA said...

seksi tu seksa sebenarnya he he..uhhh..

kirana said...

Naquibex,
Len mcm je ko nih! Ko baca saiz kasut akak jap! Acah je!

Ida,
Ya lah. Cara kelakar pun dh boleh molah org ya nmpak seksi.

Aya Harith,
Akak pong salute diri akak! Cheh... masuk bakul jap!

Chegu Bard,
Insyaalah... Kirana pasti akan jguk. Thanks for your visit too!

Nort,
Mmg le seksa especially bagi anak2 teruna dan tak teruna nih!

Indra Qirana,
Sokong... betul tu tapi yg tertengok yg seksi tu lagi terseksa!