Sunday, September 13, 2009

AMBIK WUDHU...


















Tinggal seminggu lagi nak raya. So... sibuk le dgn persiapan2 especially di hujung minggu nih. Memandangkan kakak Kirana ada baby, so susah la skit nk buat byk kerja general cleaning nih. Jadi, Kirana yg rajin nih pn pegi la myumbangkan skit tenaga kt umah akak.

Kirana dan anak2 buah cuci koridor dan parit kt luar rumah. Sungguh rajin anak2 buah Kirana nih. Sama le mcm mak buah diorang nih. Eheheheheh....

Bila dh siap, semua cuci2 kaki dan tangan kt paip luar rumah. Yg hairan nyer, anak buah Kirana yg satu nih pelik skit rupa cuci-mcucinya. Sampai ke mulut pong dicuci jgak. Kirana pn intai2 skit ape dia buat. Nmpak mcm minum air je... Kirana pn sergah le dari belakang. "Hahhhh.... adek tak posaaaa!! Minom yer! Maksu bagi tau mummy!"

Dengan muka yg marah dan masam mcuka, anak buah kesayangan Kirana kata,"Mane ade adek minom! Adek ambik wudhu laaa..."

"Hahhhh... ambik wudhu! Solat ape pukul 11.30 pagi nih???"

25 comments:

zaijb said...

kemas.. jgn tak kemas Kirana... biasalah aktiviti tue... bila nak raya memang seronok sesangat tapi bila bab nak mengemas satu umah aduhhh letih sungguh macam nak pengsan dah tue rasa dahaga pulak hehehe...
okey ler sy pun nak menyambung kemas mengemas nie juga... dan ingin mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari Raya buat Kirana sekeluarga....

abu muaz said...

Salam puasa. Baguslah tu ambik wudhu awal.

Ivy Metaga said...

hehehehe..adui cute sekali anak buah ktk ya eh..pandai menjawab huhu

imanshah said...

Solat sunat Duha kowt..kuikui

ONE ZABA said...

itu yg dia terlintas nak jawab...dia hantam saja la.

naqiubex said...

haha.. kerenah kanak kanak

cik lubakpink said...

haha~~

pndai plax bdax tue cri alasn..

am-rie said...

haha..anak buah kitak ya..macam2 jak nak cover line..tapi bagusla sentiasa dalam keadaan berwudhuk..hehe..

s@yangh@sni said...

dia nak solat duha tu...
mintak rezeki lebih..

Melor said...

Nang good boy anak buah ktk ya... bila bulan posa rajin ajak ambik wudhu.... ha..ha..ha..

cikin said...

heheheh... kelaka la anak buah kirana nih..;P selamat hari raya n maaf zahir batin..:):)

suhaila-ab said...

hehe...aku penah buat jaman dolu2...hahahahha
pegi umh aku...ada ucapan n kad raya...posmen tak mo antar lak thn ni..coti awal...

dukunlintah plk said...

haha.. cerdit anak buah sorang ya.. selamat hari raya to aunty kirana n famili.. mohon maaf zahir batin..

s@yangh@sni said...

2, 3 KUCING BERAYA..
MANAKAN SAMA SI TIKUS RAYA..
2, 3 HARI LAGI NAK RAYA..
AMPUN DAN MAAF DARI SAYA..

TERLEBIH BISA TUTUR BICARA..
DISIMPAN JANGAN AMPUN DIPINTA..
SYAWAL DINANTI BERSAMBUT RIA..
IKHLAS DARIKU YANG CANTIK JELITA.

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Salam Syawal 1430H!!

Maaf Zahir Batin.......

YANG GAMBI said...

Salam sahabat,

SELAMAT HARI RAYA ‘IDIL FITRI
Maafkanlah kat kawan kalau ada terlajak tulis, terpanjang tajuk, terumpat keji dari ujung rambut sampai ke kaki………….

balisugar.com said...

Bersilaturahmi kepada semua teman-teman
Minal Aidin Wal Faizin, Mohon maaf lahir bathin.

Shifu67 said...

Selamat Hari Raya.... jom makan tart nanas...

pulasperut said...

salam raye..

Jard The Great said...

kirana... selamat berhari raya jugak.. ehehe.. raya kan sebulan..

nways.. kalo stat keje esok.. selamat bekeje.. hehe

Cikgu Adham said...

slm.. i say man... naper tu? tolak2 longkang

dotblogspotdotkom said...

tu solat dhuha... huhuhu

salam aidilfitri.....

kirana said...

Selamat Hari Raya... maaf zahir dan batin kpd semua kengkawan blog Taman Kirana Lagenda. Tanpa anda semua... sunyi la Kirana.

Semuga hepi2 di hari raya ini. Sori la... Kirana nih sebok memanjang smpai nak wish hari raya pun rasa mcm tlambat plak.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

鐵板豆腐Fay said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社