Sunday, August 16, 2009

PASAL LAMBAT BALIK, YANG?

Mlm tdi kwn Kirana snggah kt rmh. Dia bru balik kerja... ada kedai buat dn jual kuih tradisional di psat bndraya. Bawa anak2 sekali.

Ari tu dia ada la sms kt Kirana, citer ttg mslh rmhtgga dia. Suami dia ada psang spare-part (biasa la lelaki...satu mane cukup, nama je akal 9 nafsu 1). Dia kta mula2 dia dpt tau ttg skandal suaminya, dia mmg sngsara bkn main lagi. Mnangis stiap hari dn asyik mrayu2 suaminya agar tdk dperlakukan sdemikian.

Tapi smenjak dua menjak nih, dia dh ubah taktik skit. Itu pn selepas dia bpeluang bjmpa dgn sorang kaunselor thebat Msia. Dia dinasihatkan agar tdk mnangisi apa yg akan blaku ttpi bsedia utk apa yg akan blaku.

Jdi apa yg dia buat skrang ialah dgn kewangan hasil bisnesnya, dia mula mbeli rmh sndiri, kereta, peralatan dn perabot2 rmh yg hebat2. Dia jga mnabung sbyk yg mgkin utk dirinya dn anak2nya. Satu sen pn dia tak kluarkan utk mbantu tgungjawab suami sprti mbeli barangan dapur dn mbayar bil. Semua tgungjawab suaminya dserah bulat2 kpd suaminya. Dia kta, "itu tgungjawab abg, tgungjawab saya plak mmasak dan mgemas rmh,". Maka tkedu la si suami. Mana tak... duit yg slama ni sesukati je dtabur pda sang dara pujaan hati dh 'short'. Isteri dh tak snggup nak cover lagi semua tu. PADAN MUKA KO!!!

Dulu... kawan Kirana nih slalu intai2 pukul brapa suami balik. Mesti tak lepas dri pkl 12.00 tgah mlm. Skarang nih, si suami plak yg intai2 isteri pkul brapa balik sbb isteri balik mesti lepas tgah mlm jgak. Cuma bezanya si isteri balik sbb tutup kedai lewat, si suami pulak buat aktiviti lewat mlm.

Suami dia dh jrang2 balik rmah lewat2. Asal balik je, dh nmpak muka tak malu dia tu tjenguk2 kat tgkap. Nak tau siapa yg anta kn si isteri balik. BUANG MASA KO JE! KO INGAT ORG POMPUAN NI GATAI TAK SUDAH MCM KORANG!!



ISHHHHH..... GERAM NYA AKU, RASA MCM NAK TENYEH2 JE CILI KAT MUKA DIA! NGABIH BERAH BETOI MALAUN SEKOR NIH!

24 comments:

cikin said...

nauzubillah kan.. minta dijauhkanla dr kita smuer..

kirana said...

Cikin,
Kaum kita nih mmg sentiasa jauhkan diri dari masalah2 camni. Tapi kaum adam nih yg ada problem skit. Pantang ada peluang...terus layanzzzzz! Hati sonok...tak ingat dunia dan rumahtangga.

Uncle Lee said...

Hi Kirana, I guess life is like that and there are all kinds of people around.
You just stay easy and have a pleasant week, Lee.

ONE ZABA said...

sedap ngutuk nampakkk!!!

s@yangh@sni said...

hihihi..
akak malas arr nak cakap banyak..
kalau hubby akak wat camtu..
akak pun standby arr kaut duit dia awal2...

tapi kalau dah jodoh dia,, apalagi i angkat kaki arr..
maleh ar nak madu2 nie..nyusah jer..

kirana said...

betul tu mcm kwn awk buat..jgn patah smgt

kumpul aset reta bnyk2

alang said...

haha. Bila kita ditinggalkan baru kita sedar betapa pentingnya diri si Dia pada kita...

HappyIrfa said...

tabik spring ngan kawan kirana tu.kim salam kat dia yer

kirana said...

Uncle Lee,
Thanks... there are many kinds of people but let's not be 'that kind' of people, yeah! Have a nice day, sir!

OneZaba,
Mmg sedap... ala2 masak lemak cili api. Tapi Kirana tau yg OneZaba nih tak ler cam gitu, kan? Ala2 suami mithali gitu!!!

SayangHasni,
Betul, betul, betul! Kirana sokong. Watpe nak bmadu2... mcm kureng je lelaki kat dunia nih nk kongsi2 plak. Kalo dh takde jgak, baik solo smpai ke tua. Tak le hidup myusahkan diri sndiri, kan?

Adek Kirana,
Mmg akak respek sgt kat kwn akak tuh! Kalo tak gitu mmg ego habis le si suami dia tu!

Alang,
Betul tu, alang! Kita manusia nih sllu sgt tak mghargai apa yg kita dh ada tapi nak kn sstu yg lain yg dirasakan lbih baik dri yg kita dh ada... Bila dh hilang segalanya baru sedar bhwa bsyukur itu lbih baik dri meminta2 yg lbih2.

Irfa,
Kirana pn tabik jgak kt dia. Bangga dpt kwn sekaum yg kuat semangat cam dia.

cik lubakpink said...

ish..
ira mang germ btol ngn llaki skang neh..
xcukup2 ngn 1
pastu nk lgi..
hmmm..

reek said...

These MACC sons of bitches or pariah dogs are just carrying out the orders from the corrupted party called UMNO or United Maksiat Najis Organisation!

coolooc said...

More and more scum are emerging in BN tools nowadays, it is amazing to see them outdo each other to be the scumbags of the nation.

kentanjim said...

Another UMNO goon in PKR, the idiot Zulkifli.
Talk like UMNO, behave like UMNO, shit also like UMNO.
He thinks he is the king of the world.

Boleh said...

You stinking malay pig, please get the f*** back to your own land in Aceh or Jawa, whatever. Because this is Tanah Orang Asli and malay pig like you are pendatang!

To non-malays……….time and time again we have said that the malays are from Jawa. I always say that they are from Aceh, Sumatra, etc - do you see anyone of these racists (obviously malays) objecting to that fact?

This is the truth and they cannot handle this. They don't dare say that because it is so true! Even Mahathir admitted recently - the origins of the malays are not Malaysia but Indonesia - Sumatra and island etc.

The real bumis are the natives of Borneo and the Orang Asli. Not these malay free loaders and wasted sperms.

"Son of the soil" incorrect! More appropriate term would be "Rapist of the soil"! Malays are pendatang, they called Chinese and Indians pendatang! Tak malu!

To malays pendatang from Indonesia, you are also enemy to Indonesia, stupid! Apa? Tak faham English? Makan tahi dan berambus balik ke Jawa! Setia kepada negara Indonesia! So are you, malay pig!

vesewe said...

If you are innocent, you must fear MACC - Malaysia All Corrupted Cops - and keep away from them.

Otherwise you would land up dead or your leg injured. Reason - you are not of the same kind.

Malaysia government motto: Kill the innocent and protect the corrupted.

ruyom said...

Race again! It just shows UMNO and BN are scared and desperate! They must be running out of ideas! What they said are rubbish!

kirana said...

Wahhhhh.... meriah nyer blog Kirana dgn penyamun2 bernama RUYOM dan BOLEH. Ada jgak korang dtg blog aku ek?? Ingatkan korang 'serang'kawan aku jerk.

Korang masih tetap BODOH la bodo! Aku pong bukan MELAYU gak. Wakakakakakakakaka.... berambus le korang ke negara asal korang jgak kalo korang bukan peribumi Malaysia.

kirana said...

Oooo yee! Lupe la plak. RUYOM dan BOLEH... raya nnti korang jgn lupe dtg umah aku ye! Aku akan hidangkan korang special laksa sarawak. Sedap woooooo!

Dtg... jgn tak dtg.

Uncle Lee said...

Hi Kirana, just dropped by to say hello.
Hope this finds you well.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Senang datang, Lee.

dukunlintah plk said...

aihh pa cerita blog ko tok kirana??.. belom lamak ku sik nyengok blog tok alu macam2 jak ada.. sungguh dramatis.. asa nanggar melodi pun ada, asa nanggar berita pun ada, asa nanggar ceramah kedai kopi pun ada.. apapapun, all da best :p

kirana said...

Uncle Lee,
Thanks for dropping by. You know how I love to read all your entries. I just can't imagine how 'buaya' you were in the old days.

Dukun Lintah,
Ndak kmk tauk. Sapa jak urg yg ngerepak kat blog kmk tok. Mcm urg sik betol jak. Coba ktk jampi2 kn daknya skit. Sak gatal tgan daknya. Pateh ngereco dlm blog urg.

AeArc' said...

salam kenal dari blogger Indonesia

Uncle Lee said...

Hello Kirana, just dropped by to wish you and all at home, selamat menjalankan ibadah puasa dengan penuh tabah dan kesyukuran. Best regards, Lee.

kirana said...

AeArc,
Salam kenal jugak. Welcome ke blog Kirana. Nice to know you.

Uncle Lee,
Thanks... wish u all the best too!