Wednesday, August 12, 2009

THE CHAMPION - SARAWAK!!!

Amboi! Amboi! Amboi! Dah 2 minggu Kirana hilang. Korang tau Kirana gi mane? Kuala Lumpur! Specifically... ke Stadium Titiwangsa! Ngan sape? Ngan geng2 si Kelebar Malam. Wat ape? Ape lagi....wachaaaa! Mengiringi pasukan silat Sarawak ke Pertandingan Silat Sekolah2 Malaysia. Mesti korang heran kan... asal Kelebar Malam ade, Kirana pong ade! Camne leh jadik camtu ekkk? Elehhh... senang citer, kita bukan takat jiran tapi best friend. Dulu satu sekolah, satu kolej, pastu satu universiti! Kamceng sesangat.

Ehhh... melalut la plak! Kirana nak kongsi citer happy2 nih! Sarawak silat team champion la... Kita dapat 3 emas, 1 perak dan 2 gangsa. Kita menang johan keseluruhan peringkat sekolah rendah dan johan keseluruhan. Kita jgak bawak balik 'keris kuasa' iaitu mrupakan lambang sbagai penganjur ptandingan silat yg seterusnya. Meaning.... next year, Sarawak akan jadi pganjur pertandingan ini. Korang jgn lupa dtg ye! Jom... meriahkan suasana!






Ini la bukti nya....























Dlm busy2 dgn silat sempat jgak Kirana membusy bodykan diri kat luar stadium. Maklum la... Kirana kan peramah org nya! Ambik la plak gambo abg2 polis berkuda. Diorang tgah menyaman kenderaan2 yg tersalah parking kat jalan tu. Sonok plak menengok mangsa2 saman tu kelam-kabut mengalih kenderaan diorang.
















Ini la 'keris kuasa' yg Kirana maksud kan... Di serah pda pasukan Sarawak menandakan Sarawak akan jadi penganjur pertandingan silat yg seterusnya iaitu pda 2010 di Kuching. Dtg... jgn tak dtg ye kengkawan!
















We are the champion, my friends... and we will be fighting till the end....

5 comments:

dukunlintah plk said...

ada sik cik kirana kita lam gambar dibah ya? :p

kirana said...

Kirana jadi photographer jak! Sik suka bergambar... maklum la Kirana kan pemalu!

ONE ZABA said...

tahniah buat sarawak....

kirana said...

Cikgu One Zaba,
Thanks la... Next year dtg le Sarawak tengok2 pertandingan silat tu nanti.

kirana said...

Kalo kengkawan nak tengok videoclip pasukan silat nih, visit youtube and type 'the silat 2009 champion - sarawak team'.

Tengok... jgn tak tengok!