Monday, April 27, 2009

AKIBAT PAKAI SELUAR SEKOLAH KETAT

Kisah student sorang ni hobinya pakai seluar sekolah yang ketat (sendiri yg modified kan). Dah jenuh dah guru disiplin bagi amaran dan mata D'Merit. Masih nak pakai jgak. So, finally...guru disiplin sekolah tu pakat2 bukak seluar dia dan bagi dia pakai kain sarung nih. Then suruh dia masuk kelas...belajar laa...nanti ketinggalan pulak pelajaran budak nih!

Tunggu dan lihat. Budak ni makan saman ke tak? Nak tengok hari lain dia pakai lagi ke tak seluar ketat dia tuh! Macam2 tol la kerenah bebudak sekolah nih!!!

24 comments:

Ken Cornellius said...

hahaha.. teringat la aku dengan budak aku dulu time jadi guru sandaran..hehehe

dcrysz said...

patut pun...betul tu cara cikgu2 tu...
marvellooosss....

Kamil L said...

eh..kat mana nie?

su said...

hahaha! lawak gak nengoknyer! skolah men lain plak nakalnyer kan! hehehehe....

Faridrashidi said...

Salam,

Datang berziarah dari jauh..

Rasa kelakar pun ada ya..macam-macam perangai budak2 sekarang ni.

Nampak macam masih kecil lagi. Umur berapa?

Cik Angah said...

mak aih..kecik lg dak 2..hehe

kelakar lah..hehe

alang said...

haha. sempoi la cikgu tu.Baru leh jadi pengajran.

p/s takyah rotan or wuteve yg ganas2. setle prob

ragbar said...

eloklah tu...mak ayah tk tgk pakaian nak-anak ke sekolah.

LUKISAN PENA said...

salam,
ingatkan..pompuan jer suke pakai ketat2 skng ni..laki pun sama gak..

adush..........

Jitegha said...

Sluar ketat trend budak2...haha... tgk tu, sanggup peluk kaki sofa xnak masuk klas kot..keke...

ONE ZABA said...

bagi le pakai kebaya...

Ida Athanazir said...

ha ha.. kain sarung lagi sejuk & berangin. Lebih selesa & senang cuci... LOL

Anonymous said...

kah kah kah... jenaka

ema @ working mom

prettyrain said...

kirana, sape yang bagi idea ni? Memang bernas!!!

Shitsurei shimashita said...

ni kira okey lagi..kalo saya 1 minggu saya suruh dia pakai kain dtg skolah dari rumah ...hahahaha. mulau tul bdk nie, nak gi berfesyen tgulah jelah dah abis skolah.

KaCa Mata said...

salamz...
die pakai ketat² pasal nak wat shuffle kot mase waktu rehat... hehehe..

eMBuN_mALaM said...

hahahaaaaaa... padan muka... mmg patut pun...

arsaili said...

salam..kecik2 dh pandai nak modified seluar...dah tu ketat2 plak...iskkkkk dah baligh belom budak tu....

adibah said...

mesti akan jadi lawak jenaka untuk budak2 ni termasuk yang kena denda tu.. sampai ke tua nanti
hahahahaha

farhana said...

alahai shiannya..

JETT said...

seluar aku dulu siap kene tetas sampai lutut.malu siot.budak2, kang dah boleh pikir dia ubah la dia pnye dressing.ni dok tengah krisis identiti laaa...

edda(",) said...

tumpang gelak je ekkk... hahahahahahaahahaha...

hebat.. aku pon tak pndai pkai kain batik.. huahuahua

AmiRah AmiYuki said...

same pengalaman mase kat sekolah dulu, cume bkn saye yg pakai kain batik tu... bdk yg melaggar praturan sek...msih der lg bdk yg pakai seluar ketat ni...mase sek dulu tahu 2003-2004 sek ay dulu dh bwt praturan cam ni...

kirana said...

Ken,
Penah jdi guru? So..camner? OK ke jadi cikgu nih?

Dcrysz dan Kamil,
Budak skarang nih mcm2 perangai... takut bile fikirkannya.

Su, Angah, Ida dan Ema,
Mmg lawak je rupe nyer.. mcm nak gi mandi sungai lak.

Prettyrain,
Tak tau sape yg bijak sesangat bagi idea tuh!


Farid,
Budak tingkatan 1 tuh..

Alang,
Sonok pun ada tengok hukuman camni.

Ragbar,
Mak ayah skrang nih sibuk (motto ibubapa zaman sekarang) sampai tak tau ape anak diorang buat. Cikgu lebih mgetahui perangai bebudak tuh!

Lukisan Pena dan Jitegha,
Bukan takat seluar ketat je, pakai subang pun ader jugak...

OneZaba,
Idea yg bagus...kebaya nyonya yg transparent tuh!

Shitshurei,
1 minggu lame sgt weiii... seksa anak org nanti..

KacaMata,
Shuffle mmg mainan diorang nih... Nape sekolah tu tak wat pertandingan shuffle je kan? Baru sonok bebudak tuh!

Embun, Adibah dan Farhana,
Mmg sian tapi lawak lerr...tak leh tahan tengok...

Jett,
Umur camni mmg dlm krisis...sian, kan?

Edda,
Comey kan dia pakai sarung tu!!

Amirah,
Ko je yg memahami perasaan budak nih!