Wednesday, April 29, 2009

PROTON EXORA...OK KE??








































Hari Isnin yang lepas, Kirana pegi tengok secara 'close-up' kereta nih! Nampak cantik especially yang warna brown. Korang rase ok tak kereta body macam tu dgn enjin 1.6?

23 comments:

buwel said...

Ok deh mobilnya...
ellegant....

zino said...

kalau dah minat tu ok kan je hehe

nur nina said...

dri blakang.. ade iras2 avanza.. hehe

am-rie said...

berbalaoi-baloi..tapi 4 family memang cun,selesa n luas bangat..
untuk org bujang rasanya...hm..kalau bawak confirm org kata keta bapak..hehe..

LUKISAN PENA said...

Boleh compete dgn syrkt lain dai segi design..tapi kapasiti enjin agak kurang maching lah dgn berat sebuah MPV...design lm cntk..

sue_pinky said...

akak..mcm ala2 avanza la..

Ida Athanazir said...

body mcm tu with enjin 1.6, u think fuel kuat tak??

Ivy Metaga said...

bole tahan juga design nya oohhh...

MUNSYI ragbar said...

beli aje klu dh berkenan. bleh isi ramai-ramai - cuma kureng glame le

ONE ZABA said...

kalau nak naik gunung ni dgn sarat muatan...payah la sikit.

kirana said...

perodua nk kluar mpv gak nov ni
tunggu dan lihat dan compare

JETT said...

wokkey le..bleh bwk keluarga siar2, bkn nk wat drift pun.mcm penah tgk je gambo tu huhuhu...

MAMI_FARIS..... said...

nang boleh tahan design proton tok.. ada vacum gik ya... tp nk mun nk meli wkt tok sik boh jak.. coz nya first edition..mesti ada kurang nk tok nk ya...paling bagus bila kuar special edition...

erolnukman said...

design dah ok..cuma rasanya enjin lah..1.6 rasanya kecik glak pakey body sebesar mpv.aku rasa laaa...hehehe

kirana said...

Buwel, Zino n Nur Nina,
Exora mmg elegent, Kirana suke la...

Amrie, Sue n Ivy,
Mmg selesa dan luas, kan?

Ida, Onezaba n Erol,
Enjin 1.6 mcm tak matching je dgn body besar camtu. Msti byk guna petrol nih!

Kirana n Mami,
Kirana rasa nak tunggu dan compare la dgn mpv perodua, avanza or innova.

Munsyi,
Tak glamer? Body kan cantik. Mmg nak guna utk isi penumpang ramai2. Kirana nak bawak org2 kampung jalan2 n gi shopping. Tak siap dgn tu, Kirana nak jemput plak org kmpung sebelah. Heheheheheh.....

Jett,
Kalo Exora takleh nak bawak drift, tak best la kan? Sbb Kirana slalu drift guna Kancil Kirana. Wakakakaka.... Gambo nih Kirana pinjam dari blog kengkawan, lupe lak sapa yerr.....

cdanhash said...

Nampak macam kembar Avanza... untuk family baguslah... tetapi dengan keupayaan 1.6cc tu rasanya macam under power...

yani said...

kt ejen proton kt shah alam ari2 pown rmai gak yg uji pandu...

thanks kirana coz sudi lawat kite nyer blog :D.....

ajeng said...

Itu pasti secantik harganya juga yach..

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.klu 1.8, msti lg oke :)

nik awin said...

dah nama pun MPV.
sesuai utk family,teman.'

1.6 sesuai utk bersantai.

ada pakai MPV utk racing ke?
laju-laju pun tak syok..mati cepat buat apa?

kirana said...

Cdanhasn,
Avanca kecik lagi. Exora besar sikit je dari Innova. Tapi tang enjin tu yg tak sonok tuh!

Yani,
Kalo Kirana ada peluang, Kirana pun nak jgak pandu uji tapi org ramai sgt laa...

Ajeng,
Harganya dalam RM70 lebih ribu... ringgit malaysia.

Intan,
Tu la... 1.8 ok gak. Innova 2.o.

Nik Awin,
Tak kan la Kirana nak race plak, merempit-rempit tak tentu pasal, kan?

cUit_PinK said...

nice blog cik kirana...

Anonymous said...

DARI SEGI DESIGN: cantik...

DARI SEGI SAIZ: luas n selesa...

DARI SEGI ENGINE: ok la sebab ade CPS. kalo nak feel lg, test drive kat nearest proton.

DARI SEGI HARGA: berbaloi.

kalo compare ngan avanza 1.3 n 1.5, sure la exora lg ok. ngan innova masih dlm kajian pembeli baru. so far utk perjalanan dekat. exora bole tahan...

pasal new produa mpv a.k.a mpv celup. kalo betol based on toyota passo sette... mmg exora lg ok la. sbb... kecik sket, kerusi agak typical, n paling kureng adelah... bontot/blakang toyota passo sette tu mgg x brape cantik..huhu... mmg agak hudooohh...