Wednesday, June 10, 2009

PROBLEM LAAA....

Blog Taman Kirana Lagenda ada problem besar... Bila bukak blog je, asyik program aborted ke ape!! Sape2 yg terer hal-ehwal internet-mernet nih, tolonggggg... Apa masalah nyer?? Corrupt ke, virus ke? Ntah ape2.. Tak kan la Kirana nak bukak blog baru nih!! Giler tol... TENSION!!!
Lagu Hindi kegemaran Kirana pun dh kene buang dulu utk bagi laluan dgn masalah nih...

10 comments:

MariaFaizal said...

Try upgrade internet explorer kirana.
OR
Change browser using mozilla firefox or google chrome.

Cheers!

naqiubex said...

Hmmm.. ok jer bukak blog ni..
Try format balik komputer...

aya harith said...

dastnye saranan encik naqiubex tu..

saye x taw nak suggest pe, saje je nak sebok2 kat cni..huhu

keranjaimanok said...

huhuhu... entah ler Kirana.. bab-bab ni gagal cemerlang ler aku.

**kes taknak Kirana pecahkan rahsia kot :))**

[h]einsen said...

rrrriaaaooowww...

kirana said...

MariaFaizal,
Mmg slalunya pakai mozilla. Tapi skrang nih mozilla crashed. So pakai IE nih, pun slow jgak. Masalah internet or streamyx gaknya.

Naqiubex,
Tfikir jgak nak reformat. Skrang nih dpt bukak dh tapi gambor2 korang tak kluar la... Hiburan pn kene buang dulu.

AyaHarith,
Besa la... Sebok2 tu hobi kita, kan, kan, kan???

Keranjai,
Kirana pn fail jgak bab2 camni. Nasib baik mengeja tak fail... Dpt jgak Kirana merapu kat blog nih!

Heinsen,
Miaaaaaaoooowwwwwww.... roaaarrrrr!!!

alang said...

Salam Kirana. Just nk suggest

Klau komputer kirana tak lembab,takyah format.
Uninstal je mozilla then instal baru balik. Browser Opera pun agak ok. Netscape pun ok gak.

Just cadangan. :D

kirana said...

Alang,
Tu yg Kirana konpius nih. Laptop Kirana nik lembab tak lembab je. Kekadang laju, kekadang slow... Mmg cadang jgak nak uninstall mozilla tu... Nanti Kirana cuba...

Yen said...

Salam... saje nk nyibok... hek2... cdgan alang tuh bleh pkai gak.... tp lebih bek pkai mozilla... kbnyakann web browser len bnyak kkrnganye...

So... firexfox adlah pilihan terbaik.. depend pade anda...

Berkenaan masalah kirana ini, sy pon ade mslah yg sme gak... myb yg corruppt tuh firefox ini mahupun sistem pada nya.. jadi langkah yg drastik saya ambil adalah copy link address di atas apbila log in... ni contoh link nya.. http://www.blogger.com/rearrange?blogID=SENSORED ID id adalah id saye.. so trkpse disensored kn... so... apebile kirana da dpat bkak atau sign in blog setting tuh.. di nasihatkan trus copy link kat address tuh.. then save kat notepad atau mane..

saye buat mcm tu klau ade mslah mcm kirana ni.. so biler corupt, saye akan pkai link nih.. trus dpat masuk...

Thanks... Harap membantu...

shinigamiheromi23 said...

jom jom jom, jom heboh heboh ,jom jom jom, jom ke blog aku, I AM LEGEND...http://pakharunmeejawa.blogspot.com/B