Thursday, June 11, 2009

WAHHH... PANDAI NYER!!!


Ni le keje Kirana pagi semalam...

Akibat keboringan sbb internet slow sgt 2 3 hari ni, Kirana pong cuba2 ler wat lawak bodo jap. Sebelum nih, abg Kirana ade la pasang wireless router utk line streamyx dia. Tapi bila blakunya masalah streamyx pd bulan Januari tu, rosak la wireless router tu (kata technician yg dtg check tu la). Abg bawak gi kedai komputer utk konfirm kan kerosakan. Tokeh tu kata,"sudah losak la boss, beli balu sajak la...". "Nanti la, tunggu ada duit beli," kata abg. So, wireless router tu pun melepak je la kat atas almari baju abg Kirana.

Ntah ape ke ribut melanda semalam, Kirana pong amik le wireless router tu. Kirana pasang semua wire dan kabel yg patut. Kirana install guna cd dia, pastu tukar setting tu dan setting ni. Connect, disconnect dan connect. Enable, disable dan enable lagi. Last2.... taraaaaaaa... dpt pakai la pulak. Wahhhhh.... tak sangka kan, terror jgak Kirana ni jadi tikus membaiki labu!!

Bila abg balik keje petang tu, dgn bangganya Kirana bagi tau yg wireless router tu dh dpt pakai dh. Takyah ler nak sambung2 lagi guna kabel telefon tu kat laptop. "Tapi diorang kata wireless router tu dh rosak. Camne leh guna plak?" abg tertanya. Kirana dgn bangganya berkata,"cuba teka siapa yg baiki?" "Siapa???" tanya abg. "Kirana la... sape lagi!" dgn hidung yg kembang kempis. "Camne Kirana buat?" tanya abg kehairanan. "Ntah la, Kirana pong tak tau camne Kirana buat tadi. Tekan itu dan ini... mcm2 cara Kirana wat sampai tak ingat!" kata Kirana dgn muka selamba.

"Chehhhhh!!! TERbaiki la tu..." bisik abg.

22 comments:

aFi said...

tere gak kirana ni....

Mak Su said...

wow! terbaiki :)

ada ong ler tu ;)

Teja said...

huhu... mujur tk meletup, apepun thniah le dpt betulkan mende tuh..

Jard The Great said...

ehehehe..... syabas!

alang said...

erm, klau setting je yg kirana kacau or baiki, dat mean router tu tak problem. Myb tokeh tu tipu. N yg technician yg datang check tu plak, malas nak ambik tahu sebab router bukan bawah tm net. So, nasib baik kirana `pandai` setting benda tu balik eh. Klau tak, terbuang mcm tu je benda alah tu. :D

INDRA QIRANA said...

tu la org kata usaha tangga kejayaan maka teruskan bekarya...

kirana said...

Afi,
Kirana 'TERterer' je!

MakSu,
Tu la... Tikus TERbaiki labu. Nasib baik Kirana TERpandai TERbaiki. Kalo TERrosak..., kan ke TERnaya oleh abg Kirana.

Teja,
Kalo TERmeletop, TERbising la mak Kirana kt dapur tuh!

Jard,
Tima kasih. Kalo ade ape2 menda kt umah ko tuh rosak, ko panggil le Kirana utk baiki, yekk!!!

Alang,
Ye la kan. Nasib baik Kirana TERpandai TERbaiki. Kalo tidak router ngan Kirana sekali TERbuang ke dlm tong sampah.

IndaQirana,
Kirana tak usaha kn nyer kat tangga, tapi kt pintu depan umah... Bior terang skit!!!

Ida Athanazir said...

pandai nye die... kalo kakak, biar lah tunggu cik abg sampai dtg. Tak brani nak 'kacau' itu ini

dukunlintah plk said...

pandainya.. mesti kecik2 minum susu dumex.. btw hepi belated bday :)

kirana said...

Ida,
Kirana suka molah ekperimen... Mun sik jadi, diam2 jak! Mun jadi..hahahhh, ya yg kembang-kempis jak idung.

Dukun Lintah,
Kirana gik kecik minum susu cap junjung... manis2 gitu - terlebih gula, ya hiperaktif gilak tok! Thanks...

zino said...

ter ter la janji dah boleh guna kan hehe

kirana said...

Zino,
Tu la pasal.. yg best nyer skrang ni 2 3 laptop boleh jalan sekaligus. Sebelom nih, kene tunggu sorang dulu pakai 3 4 jam baru siap. Yg menunggu plak, ternguap2 smpai mleleh airmata dan air liur...tunggu lama sgt.

cikin said...

hehehe... terror btul kirana.. tahniah..tahniah..!! :D

alang said...

Alang,
Ye la kan. Nasib baik Kirana TERpandai TERbaiki. Kalo tidak router ngan Kirana sekali TERbuang ke dlm tong sampah.

Uik. Ngn kirana2 sekali nak kena buang?hehe. Sapa la insan bertuah yg dapat kutip kirana dari tong sampah tu. :P

Mustaffa said...

biasalah...tokey kedai pasti katakan benda yang kita suruh dia check tu rosak...dia suruh beli baru..

yang penting.. tahniah!! Anda hebat!

oneluvsue said...

pas ni boleh buka kedai komputer sendiri..

Syiekatsuya said...

Benda nie memang tension sikit..untie pun pernah pening sebab kes benda nie..

atty's said...

adui kirana..golak kty baca..
tp salute gak..walupun terbaiki ..bejaya sudah..

akudinda said...

terra nya... jimat .... tak yah beli baru... lepaih ni bleh la buka kedai baiki router...hahahhaa...

kirana said...

Tu la kengkawan. Kalo Kirana bukak kedai baiki komputer, ada ke org yg berani nak anto barang diorang ke kedai Kirana, kan?

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

鐵板豆腐Fay said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社