Monday, May 4, 2009

ANTI-SOSIAL!!!

Akhir2 nih Kirana suke sgt main game dlm handphone Kirana. Tak cukup dgn game yg ada dlm handphone tu, Kirana download lagi dari internet. Pastu bile memory tak cukup, tambah pulak memory card. Mane2 Kirana pegi mesti mata melekat je kat handphone. Ada org yg ingatkan Kirana asyik ber'sms', rupe2 nyer main game.

Suatu hari, Kirana balik kmpung. Masuk je rumah nenek, salam, duduk dan terus main game kat handphone. Nenek panggil minum, sambil minum pun masih jgak dgn handphone.

Finally, nenek pun fedup dan nenek mula la merapik dan merepek,"Apa ko buat nih? Asyik mengendap je kat handphone ko tuh! Ko dah bisu ke? Takleh bercakap lagi ke? Nenek ni pun dah jadi macam org bisu jgak dibuat nyer. ANTI-SOSIAL!!!"

Amboiiii.....nenek Kirana marah betol petang tu. Kirana pun terus simpan handphone sbb nenek ugut nak baling handphone tu kat kolam ikan datuk di belakang rumah.

Padan muka Kirana!

24 comments:

prettyrain said...

erk.
dasatnya ugutan nenek kirana tu.
takutnya.
huhu

SuFy said...

amboi..hehe..sian awk yer..ngee~
pe kaba rini?ngeh3...

kirana said...

Sihat je, sufy. Lama tak ngadap laptop lame2 cam gini.

Prettyrain,
Nenek Kirana mmg ganas. Keganasan tu ler yg diwarisi oleh cucu kesayangan nya nih!

SRISUFI said...

Salam orang kamek..hehehe

Kirana...esoknya kamek pulang ke sarang...sik sabar nya.

Yunus Badawi said...

cakap kat nenek kirana jgn buang hp tu dlm kolam ikan tu. Bagi aje kat saya hehehe

erolnukman said...

kakaka...
sapa surh org tua bklakar nya main game..
mst nenen ktk ya rasa sik kenak layan..sian nya..hehehe

am-rie said...

hati2 main game ya..
kamek pun hset rosok bab men game lamak gilak..hehe..

izman said...

ish.3x... garang betul nenek ko tu. sepatutnya dia tak perlu ugut, dia perlu rampas nak campak terus je.. ha.3x...

org tua jenis sensitif sikit, dah sesekali balik kampung tu, kena la bagi layan extra sikit.

♥i'm ulya♥ said...

waa..rock nye nenek kirana!hhe

Khairul Antasha said...

hahaha..lamak dh mek sik kejeron main game lam hp tok..huhu

Abang Long said...

Apa nombor hp ?

Ivy Metaga said...

uihhh..ganas nyer nenek hik hik...

Cik Angah said...

cik kirana..game ape yg kirana main 2..share lah sikit.

psst..alhamdulilha..demam angah hmpir sembuh (;

irbika said...

sib bait neneknya nak muang tepon ya, mun neneknya madah,

"main apa kau tek, berik nenek coba dolok!"

satu kes atuk kitak ngamuk dapur sik berasap kelak! heheeh

kirana said...

Sri,
Dah pulang kuching kah? Siney diam tek?

YB,
Aaaa..aahhh...la kan! Buang kat kolam YB tu ader jgak pedah nyer!

Erol,
Sbb sik kenak layan la urang tua ya manas. Mun ndak slalu nya bukan main gik mulut cucu nya tok beloyar ngan nya. Kedak bertih jagung jak!

Amrie,
Ye ke leh rosak? Tak tau lak Kirana. Mgkin sebelum nih Kirana tak penah ler gile sgt nak main game.

Izman dan Ivy,
Nenek Kirana tuh bunyi jer ganas tapi ati dia tetap baik kat cucu dia nih!

Ulya,
Nenek Kirana mmg rock...rock kapak!

Khairul Antasha,
Dlm internet byk game pakei download dlm hphone. Rasa nok gila olehnya.

Abg Long,
Eleehhhhhh...mintak no hp plak? Ader insurans ke? Nanti abg zai mintak no hp abg long plak, kan ke naya dibuat nyer!

Angah,
Dah sembuh yer? Lega hati Kirana mdengar nye. Mcm2 game ader la angah, tu yg menggila jadinya.

Irbika,
Wakakakaka...nang lawak jak ktk. Menar juak owh, mun nenek kmk tang pandei jak gila main game hphone..apa nak jadi kah?

Ivy Metaga said...

kirana, kmk sik ada no.hp terbaru aunty ya, kelak kmk akan suruh mak kmk tanya no. hp aunty ya ohhh,sebab kmk dah di sibu, kelak mun kmk ada no.hp aunty ya, kmk akan padah ngan ktk, kirana tgu oooo...=)

Balisugar said...

handphone mau di lempar ke kolam ikan ?
wah jangan nanti rusak, rayulah nenek supaya baik hati

dukunlintah plk said...

wow.. ninek kitak rock.. kirum salam ngan ninek :D

jUe said...

ermmmm, jgn dok lepas perasaan pada hp tuh...ermmm

:. aYu .: said...

hak3..
kelakar la kirana..

Mak Su said...

berhantu ek games ni :D

cdanhash said...

Okey le tu.... kalau nenek campak tuan punya handphone, bagaimana?...

LUKISAN PENA said...

erm...kalo kasi hadiah kat nenek PSP mesti dia tak kaco punya... nenek jeles sbb tak kasi dia main sama...

kirana said...

Ivy,
OK, kmk tgu jak. Sik segaut koh!

Balisugar,
Nenek Kirana tak buat camtu punyer. Sbb dia mmg baik hati.

Dukunlintah,
Adehhhhh...nang mbuang batu ngan mbuang lintah la ktk tok. Lamak nar sikda nyenguk blog Kirana. Pakabar tek? Bisnes ok?

Jue dan Ayu,
Nenek Kirana sekadar ugut je tu...

MakSu,
"Jangan tegurrrr..." sbb mmg berhantu!

Cdanhash,
Kalo campak tuan habis cerita laaa... Menangis tak berairmata jadinya.

Lukisan Pena,
Mgkin jgak nenek Kirana tu jeles. Idea yg baik tuh, tgu hari ibu nnti Kirana belikan utk dia...