Sunday, May 10, 2009

SHOPPING KAT E-MART LAGI... DAN LAGI!

Tak puas masa pegi first day opening, Kirana pegi lagi semalam. Ingatkan tak ramai org dtg, rupe nyer ramai jgak. Tapi pada hari pembukaan tu mmg terlalu ramai org sampaikan Kirana balik dgn tangan kosong jer.

Ini la kaunter perumahan yg Kirana citer tuh! Tapi... budak tuh tak nampak laa... Dah berenti keje ke dah merajuk tak nak keje lagi atau mogok sbb layan pelanggan mcm Kirana???

Kalo dia ader pun sure dia akan sembunyi bile tengok Kirana! Dan Kirana pun kire nak suruh dia bungkuskan sebuah rumah utk Kirana seperti yg Adibah bagi tau tu!

Tapi kali nih Kirana serbu plak kaunter jual kereta!! Korang tau tak Kirana jumpe sape kat kaunter nih??? Tuuuu.... yg pakai baju warne merah dan seluar hitam tuh!!! Jiran Kirana... sape lagi kalo bukan si Kelebar Malam. Dia ingat Kirana tak kenal dia. Ari tu kan dia kata dia kenal Kirana, pastu bile Kirana tegur terpinga2 plak dia. Baru ko tau aku siapa!!!!! Kirana, the legend!!!

First, Kirana tanya ttg Exora nih! Mcm2 Kirana tnye. Mcm le nak beli betul2... Menghabiskan air liur salesman tu je wat citer kat Kirana. Bukan selalu habiskan air liur org, kan? Belom lagi habiskan beras dia!!!



Pastu pegi menyebok kat kaunter Toyota. Bagi tau salesman tu Kirana minat kat kereta Vios nih. Tanya harga berape. RM89,000.oo lebih. Rase nak tertelan gula2 yg Kirana kunyah. Mane la aku nak korek duit sebanyak tuh, kan?


Tak jadi kononnya nak beli. Nak beli yg ni pulak! Hilux... Adehhh... RM97,000.00 jer! Kirana ingat nak beli yg nih la... Boleh la Kirana drift dlm hutan kat depan rumah Kirana tu nanti. Tak mampu nak beli....takpe, lain kali la ye banggg...


Disebabkan Kirana tak jadi nak beli semua kereta2 tu, Kirana pun nak pegi beli bawang je la. Diorang kata murah je, 50 sen sekilo. Bila pegi kat kaunter bawang tu..... licinnn!! Tanya la budak yg jaga bawang tu, "Dik, bawang dah abis ke?" "Semalam dah siap, kak!" "Betul takde lagi?? Mcm tak caye lak". "Betul, kak. Ikan bilis ader la. Murah gak!" "Ikan bilis wat ape!!! Time kasih je la. Kalo ade sale bawang murah2 lagi, jgn lupe miss call akak ye!"

Tapi memandangkan kat kaunter pembayaran ramai org yg menunggu giliran nak bayar, Kirana pun utk kali yg kedua keluar dari supermarket tu tanpa ada hasil ape2 pun. Habis air liur ade la......

9 comments:

zino said...

kirana ni betul2 mengabih kan bogreh e mart tu je.. hehe

adibah said...

Kirana,

Ikanbilis wat sambal tempuyak pusuk sodap maaa.. Tolong tapau Vios sigek ngan kamek aaa.. Huhu..

Memang kalau hypermarket baru bukak memang macam tu.. orang shopping macamlah diorang dapat barang2 tu free kan? Kirana tunggulah 2-3 minggu lagi.. rasanya lengang sikit time tu.

LUKISAN PENA said...

knapa tak ckp nak pegi..

kalo tidak bleh mintak tolong kirim..

nanti kalo kirana pg sana lagi..bgtau ek!...

Nak kirim salam chenta pantai merdeka kat bro jual rumah tuh...ek!

kirana said...

Zino,
Tunggu next weekend Kirana nak bertandang lagi ke situ. Harap2 kali ni membuahkan hasil skit.

Adibah,
Kelak tapau Vios, kirum pakei pos laju. Mun sik nyuruh pak posmen ya test drive terus ke kaki tangga rumah kitak.

kirana said...

Lukisan Pena,
Kirana takut bro jual rumah tu dah merajuk, tak nak keje lagi sbb dah sewel layan customer sewel.

Ko nak Vios jugak ke? Nanti la Kirana tolong bungkuskan dulu.

[h]einsen said...

aa aaa aaa(bunyi ngatik miak kecik)..urg ya alu berenti kja sbb ktk heheh..

biasa la time agik awal2 tok..ng rami urg. kedong mart ya agik promote nyual barang murah..
kitak kalah bertarung membeli barang aritok..sekpa coba gik di lain masa..hehe...mun boleh mbak pistol aek k nakut pesaing2 ktk hehe..

KaCa Mata said...

huhuhu, teringat kat member yang suka bertanye sampai segan nak ikut die pegi kedai takut die tanye memacam then say ok thank u... hihihihi

kirana said...

Heinsen,
Kirana tunggu ada sales pakei member's price. Dpt serbu agik ke sia...

Kacamata,
Kirana pun segan jgak sebenarnya. Kirana kan pemalu org nyerrr... hukhukhukhuk (terbatuk2 segan).

cdanhash said...

Ooo... window shopping...