Saturday, May 9, 2009

SUPERMARKET 'E-MART' GRAND OPENING

Woowwwww... pembukaan e-mart malam tadi amat meriah. Ramai pengunjung entah dari mana datang mengunjungi e-mart utk menikmati tawaran2 hebat pada hari pertamanya. Semua tmpat parking penuh. So, Kirana tpaksa parking beberapa blok dari supermarket tu.

Sebenarnya, Kirana gi e-mart bukan nyer nak beli ape2 pun. Saje2 je nak memeriahkan suasana. Ronda2 dan window shopping jerr..

Supermarket nye penuh dan kaunter bayaran pula panjang barisan nyer. Itu yg wat Kirana semakin patah semangat nak beli ape2. So, Kirana pun just jalan2 je melihat kemeriahan para pembeli mengangkut barang2. Kaunter yg sunyi pulak hanyalah kaunter menjual rumah satu syarikat perumahan tu je. So, Kirana pun menyebok la pegi ke kaunter tu.

Salesman : Kak, beli rumah kak?

Kirana : Kat mane perumahan ni?

Salesman : Kat ...tuttt... Murah je kak! RM100+++ jerr!

Kirana : Owwwhhhh, murah yerrr! Akak nak beli 2 3 buah. Nak wat hadiah kawen kat kawan2. Boleh???

Salesman tu senyum pahit je tengok muka Kirana. Mmg dlm hati nyer berkata,"sewel ke aper pompuan nih???"

Haaaa...baru ko tau Kirana ni sewel. Tapi kalo Kirana betol2 le beli rumah ko tuh 2 3 buah, ko pulak yg sewel, kan???

15 comments:

:. aYu .: said...

hahaha..
lawak betul kirana..

:. aYu .: said...

hahaha..
lawak betul kirana..

dcrysz said...

best apa jadik sewel nih...
cuma x kritikal jerlaaaa....

Ivy Metaga said...

opening di sine tok?? kuching ka kirana??

kirana said...

Ayu dan Dcrysz,
Nasib baik tak kritikal!

Ivy,
Di Kuching tok, dekat Taman Lee Ling, seberang Taman Matang Jaya.

adibah said...

Nasib baik tak kata "akak nak beli tiga, bungkus asing2 eh.." hahahaha

[h]einsen said...

kempang ati ktk polah gya dgn nya..mst nya blt rumah alu nangis2 hehehe..

Cikgu Adham said...

slm hehehhe.. depan umah sewa saya di kapit pon buka pasar raya baru hehehhe.. tp nama pasar tu Home mate

LUKISAN PENA said...

erm...kena kawin time kiranan sewel lah... bleh dapat rumah sebijik..jadilah...

kirana said...

Adibah,
Hahahaha...menar kata ktk. Kinek2 nya sewel.

Heinsen,
Menar juak mbiak ya. Nanyak kita bagei rumah ya rega 2 3 ringgit jak. Tang nyaman jak bunyi nya nyuruh kita meli.

Cikgu Adham,
Home mate pun home mate le. Kira ok gak tu!

Lukisanpena,
No prob pnye. Dua tiga bijik Kirana bagi... gambor rumah je la!

aya harith said...

best nye dapat kenakan saleman

'ting!'

dapat idea cmne nak lari dr saleman pasni..

uhuhu~

MAMI_FARIS..... said...

ada juak mek pegi wkt opening ariya.. traffic jam iboh cita... suka nak menyelut dirik ngan org rami sia...... tp sempat juak mek beli dak hanger koh.. mummy mek tek yg semangat nk berbeli dak bwg apatek org madah murah alu sik berbeli... org nang kedak apalah...

dukunlintah plk said...

hahaha.. jawapan bagus boleh ditiru untuk menjawab salesman yang ngingga ati :)

kirana said...

Aya Harith,
Selepas kene kan salesman tu bukan bersemangat lagi Kirana nak bershopping.

Mama Faris,
Nang menar kata ktk. Suka2 nok nyelut dirik jak di sia.

Dukun Lintah,
Nya la ya.. Jerak nyawa nya ngepung belakang kita gik kakya.

cdanhash said...

Betul le tu... sebab nak jadikan hadiah perkahwinan untuk 3 orang kawan...