Friday, May 1, 2009

KENAPA SAYA RASA......

Pernah tak sesapa puji anda cantik atau handsome? Tak pernah? Kalo camtu jom kita puji diri kita sendiri, "Alahai...cantik/hensem nyer aku nih!". Kalo tak puji diri sendiri, sape lagi nak puji, kan? Nak harap org puji kita? Chehhh! Ntah ikhlas atau tidak, entah puji atau perli, kan? Menyakitkan hati, ader laa...

So, persoalannye sekarang... Kirana nak tau, kenapa anda rasa anda cantik atau hensem? Bagi lerrr sebab musabab nyer... Alaaa..saje jer utk share kat kengkawan. Jommm... Kirana start dulu yerrr!

Kirana rase2 larr Kirana ni cantik sebab bila Kirana lalu je kat sesape, mesti diorang senyum2 kat Kirana. Eleeeehhhhh...kambing pakcik Dollah kat sebelah rumah tu pun senyum2 kambing jugak bile tengok Kirana. Mesti larrr... Kirana kan cantik orang nyerr....

33 comments:

SuFy said...

heee...sy x rase diri ni cntik...tp org kate sy cntik..wakaka

sue_pinky said...

ala..bru nk jd org 1st..
kcau r suffy..hehhee

sue rse sue comel...
sbb de pipi yg tembam..
2 diakui oleh bf sue...hehehe..
tetibe perasan plk..
segan la...

alang said...

haha. Klau tanya bf/gf muka mcm antu pun dia ckp cantik.hehe. Tapi saya rasa saya hensem, kacak dan sebagainya. Sebab mak saya selalu ckp saya ni hensem.hehe. Sayang mak saya.

dcrysz said...

cantik x semestinya dr paras rupa....
dr dlm diri yg menentukan kita lebih canteeekkkk!!!!

hik hik hik... ckp cenggitu sbb saya bukannyer kategori cantik...
huhuhuhu

dcrysz said...
This comment has been removed by the author.
CikLieYzaOnline said...

saya rasa saya cantik sebab saya selalu menyakat orang lain.bila ada peluang keemasan,maka saya akan berkata,"cantikkk..."...jadi,disebabkan itulah saya dikategorikan sebagai wanita tercantik di dunia.heeeeeeeeee

JO said...

hikhik. comel jea. saya rasa saya cantik. urm. sebab. tah la. tak tahu. he.

Shitsurei shimashita said...

saya menarik jer kot?
hari tu cik kirana ada buat pasal n3 nak kawin kan? bila agaknya tu?

Ivy Metaga said...

hehehe..sy rasa sy comel muahahahaha, sebab sy comel lah hahaha..

cdanhash said...

gambor yang no 2 dari atas tu cantik... kirana pula cunn....

lanun said...

mungkin kerna aku tak cukup cantik/encem yg buat orang selalu memuju aku kot hehehehh

Ida Athanazir said...

sure cantik... tapi tak cukup cantik muka & badan. Mesti cantik hati & budi pekerti

Ida Athanazir said...

bla bla bla.... boring komen kak ida tok.

hah!! I cantik!! Bcoz i say so and my hubby say so and bcoz my kids say so and bcoz my maid say so and bcoz my freinds & staffs say so! LOL puas hati

prettyrain said...

org kata saya ni comel.
ntah, tak pasti.
tapi saya rajin senyum.
sbb tu org rajin senyum balik dkt saya.

a.b geldofg said...

memang cntik
mudah2an cntik smpai ke tua

"" M.D.F.Z "" said...

org ckp sy hensem...sy pn apa lagi...celaka kau...sbb,sy tgk gmbr sy..xda pn nampak mcm hensem..huhu

arulchandrana said...

wow, membuka blogmu membuat aku ingat keluargaku yang di Malaysia, dan mmendengarkan lagumu (lagu india yang tiba-tiba terdengar itu) juga melihat foto-foto yang kau tampilkan, membuat ku ingat bawean (boyan, kau tahu kan?)luar biasa, rasanya aku ingin titip salam untuk keluargaku di sini. oya, aku adalah salah satu yang tampak di foto yang dipostkan di blognya david, my bahasa indonesia blog. well, i'll be waiting for your visit to my blog.

kirana said...

Kekadang org akan merenung Kirana dari atas sampai ke bawah mcm tah puas2 melihat kecantikan Kirana. Mungkin juga dengki dgn kecantikan Kirana.

Kat shopping kompleks lagi lerr... berebut2 jurujual kat situ mengekori belakang Kirana.

Pemandu teksi plak sampai berhenti di tepi jalanraya, bertanyakan Kirana nak pegi maner...

Wakakakakaka.... suker la perasan2 cam gini, kan, kan, kan???

irbika said...

cantik? cantik tu universal... tak semstinya pada wajah jer, boleh jadi tingkah laku, cara percakapan, kesopanan, yang penting aku memang cantik!biar org lain tak puji kita puji sendiri kerana pujian itu kena bermula dengan diri... baru lah aura tu akan mengikutnya! kan kirana?...

P/s: you cantik per!

kirana said...

Betul tuh, irbika! Kirana pong sememangnya cantik. Tapi kan, tang kesopanan tuh...errr... ader kala nyer Kirana nih leh ilang kesopanan dan kesusilaan. Nih yang Kirana risau nih!

Nur Asfarena Abd.Aziz said...
This comment has been removed by the author.
Nur Asfarena Abd.Aziz said...

yess! setuju bangat.
kalo xpuji diri sndiri,,
spe ag na puji kite kan??
btw, niena nih xdela lawa mne pown. but, sedap jugakla mate memandang. muahaha. ;DD
apepown, niena bersyukur ngan ape yg dianugerahkanNYA.
btw, niena bet kirana nih mesty vouge kan?kan? =)

kirana said...

Kirana hanya seorang yg sederhana dari semua aspek. Tak lebih dan tak kurang. Namun Kirana bangga dgn siapa diri Kirana dan kehidupan yg Kirana ada skrang ni.

Walau pun demikian, ader jgak org yg jeles dan dengki pd Kirana. Kirana pun tak tau sbb nya. Nak kata Kirana kaya tidak jgak, nak kata Kirana cantik mcm Ashawaray Rai pun tidak jgak. Biar la apa org kata ttg diri Kirana... I'm always proud of who I am!

eLLa said...

erm..
ptt r kirana sruh sye view ..
entri ini rupenyer..hehe
sye rse sye cntik..
sbb sye rse cmtu..
n sye selalu ckp cmtu..
trutame nk wat presntion..haha
confident dri tue..

kirana said...

Betul tu, ella. Bak kata irbika, cantik tak semestinya pada wajah. Paling best bile cantik bahasa dan akhlak. Berkat hidup... sejuk ati mak ayah, kan?

elly said...

Semua org pun cantik, klo Hati Nurani nya Cantik..Klo muka ja cantik tapi Hati busuk macam....dot..dot..dot..nampak tak cantik juga ahaks3...

TashadeNatasha said...

oh boyfriend ku. SRK!

ajeng said...

Ya cantiklah,masak ada perempuan ganteng? Kita terlahir dg kecantikan sendiri2. Selalu bersyukur..

Ken Cornellius said...

sapa lagi nak puji kta kalu ckita sendiri.

BudaK^512Mb~ said...

saya nak claim royaliti payment dari owner blog ni, sbab? sbab owner blog ni letak gmbar saye dgn gf saye dlm post ni, hehe

kirana said...

Sufy dan Sue,
Korang mmg cantik dan comey gituuu...

Alang,
Betul tu...mak mane yg tak penah puji anak dia. Tapi mak Kirana lain le pulak. Selain puji anak2 dia cantik dan ensem..dia slalu puji ayah dan datuk Kirana ensem. Sayang mak jgak!

Dcrysz,
Ko jgak yg cakap, cantik tak semestinya pd paras rupe. So...ko pun cantik la jgak, mgkin dari segi bahasa dan budi.

Lieyza, Jo dan Ivy,
Rajin2 le puji diri korang cantik dan comey. Itu positive thinking nama nyer.

Cdanhash,
Gambor no 2 tu...Kirana la tuh! Hekhekhek...perasaaaannnn!

Shitshurei dan Lanun,
Korang mmg encem dan menarikkkkk... sumpah!

Ida, Prettyrain, Geldofg dan Irbika,
Cantik dari segi hati dan budi adalah kecantikan yg abadi...sampai tua tuh! Senyum jgak mjadi kita sntiasa cantik dan nampak muda selalu. So..smile and the world will smile with u.

MDFZ,
Encem le ko tuh! Takyah susah punyer..mmg konfirm encem!

Arul,
Tima kasih le sbb sudi mjenguk blog Kirana nih. Dtg le lagi, yerrr...

Asfarena,
Sedap mata memandang, dah kira OK tuh! Tapi Kirana ni tak ler vogue tapi vague jee...

Ella,Elly dan Ajeng.
Cantik dalaman...penting! Boleh timbulkan keyakinan diri. Dan yg penting kita syukur dgn anugerah NYA. Takyah nak fikir ttg palstic surgery..

Ken,
Mmg betul tuh, org tak puji kita, kita la puji diri kita sndiri asalkan tidak, "alamak...terlebih suda!"

Hei Budak512MB,
Ooowwwhhh...ko ke tu? Tak perasan lak Kirana. Tapi Kirana tak heran pong, sbb Kirana ada kat gambor bawah gambor ko tuh! Ahakkksss....

afsal_8281 said...

aku cantik ke??
cantik ke aku??

2 soklan yg membawa maksud yg sama... tak penah rasa diri ni cantik cuma bersyukur atas kurniaan Tuhan yg menjadikan diri ini sempurna akal dan sifat...
Alhamdulillah..

kirana said...

Afsal,
Alhamdulillah... Kita semua kene cantik dari semua aspek, kan?