Monday, March 30, 2009

KIRANA NAK KAWEN....YEAH! YEAH!













"Mak, makkkkkk......," sambil Kirana meliuk-lintuk dan jari-jemari Kirana mengoyak2 kan dedaunan hijau dlm pasu mak.

"Isshhhh...... Apa gatal sgt tangan nih? Rosak tanaman bonsai mak nih!! Isshhh...." kata mak sambil menepis tangan Kirana.

"Mak...Kirana nak kawen laaa....," kata Kirana dgn sungguh takde kesopanan dan ketimuran. Macam orang gelojoh pun ada gak.

Apa lagi mak Kirana, terkekeh2 sakan, "Sapa nak amik ko jadi bini? Tak penah pun mak tgok ko bawak boyfriend ke rumah nih?"

"Hahhhhh...tak penah ke??? Betul ke tak penah??? Hilang ingatan ke aku nih??? Macam penah jerrr??? Mak tipu nih??? Aderr...penahhhh!" kata Kirana bertalu2 macam LRT.

"Sape?? Si Zai tu ke?" tnya mak smbil tangan nyer menguis2 tanah dlm pasu bunga nyer.

Kirana terkebil2 memandang mak dan mak pulak terkebil2 memandang Kirana. Ayah pulak muncul tiba2 dari belakang Kirana smbil matanya pun terkebil2 memandang Kirana. Ayah pandang mak, mak pandang Kirana dan Kirana pulak pandang ayah.

"Yeah, yeah! Anak aku nak kawen! Anak aku nak kawen!" jerit mak dan ayah sambil terkinja2 macam cacing kepanasan di tengah2 taman bunga.

Senyap2 Kirana pun masuk ke dalam rumah dan menuang secawan air teh panas. Sambil minum Kirana memandang dinding dapur seolah2 dinding itu tembus.

Tiba2 mak dan ayah dah berada tepat di depan Kirana sambil di tangan mereka masing2 memegang secawan teh panas jgak.

"Errrr...betul ke nih?" tanya ayah tak puashati.

"Apa lak tak betul nyer, ayah?" kata Kirana.

"Maksud ayah...si Zai tu ker?" tanya ayah lagi.

"Nape...tak caya?" tanya Kirana selamba.

"Tapi ayah tngok korang bedua tu macam kawan satu ofis je! Takde pun rupe org bcinta?" kata ayah masih tak puashati.

"Aaahhhh....tu la, ayah! Baru ayah tau Kirana ni anak sape! Anak ayah lerrr...." kata Kirana bangga diri.

ITU LA DIALOG2 BERSEJARAH YG SAYUP2 KEDENGARAN DI SUATU PETANG AHAD YG CERIA DAN BERMAKNA.

ISSSHHHH...NAPE? KORANG PUN TAK CAYA JGAK? BETUL LAA....

SO..KIRANA NAK OPINION SKIT DARI KORANG SEMUA.

1. KIRANA NAK PAKAI BAJU PENGANTIN CAMNE? (CHECK GAMBAR DI ATAS)

2. WARNA APE BEST?

3. TEMA MAJLIS APE YG SESUAI DGN KIRANA?

4. ERRRR....SUGGEST LE JGAK, KIRANA NAK MINTAK APE SEBAGAI SALAH SATU DARI HADIAH HANTARAN? (MACAM KEBENDAAN JE BUNYI NIH)

TOLONG LE YERRR.... JGN DOK PIKIR LAME2. KIRANA DAH TAK SABAR NAK KAWEN NIH!! YAHOOOO.......

23 comments:

dcrysz said...

wah... aku yg pertama????
.
.
.
.
kalau org lain mintak serba berdiri, serba satu, serba dua, serba empat belas... tp aku nyer cgdn.....
ko mintak serba BERLARI!!!!
maksudnya termasuk skali mesin exercise... kosi urut OGAWA...
kekkekeek
.
.
.
.
kalau baju pengantin....
ko pakai kaler.... kuning striking...kkekekeke
.
.
.
Konpom perkahwinan ko wedding of the year!!!Chaiyok

erolnukman said...

hehehe...
bunyi cam main2..
tapi mun benar,baguslah..
tahniah..
baju apa oo??
baju mcm gambar nak no.2 ya kacak..

Kamil L said...

wah..baguslah....semua baju kat atas ya kacak..sik pa, pakei semua utk bersanding..tukar2 lah kan :)

xiiinam said...

Barang hantaran...
mintak simple2 je...
tak payah berdulang bagai...
tak payah gubah-gubah bersireh junjung segala...
Letak dalam beg plastik cap ajinomoto pun tak pe...

ko mintak 3 barang je...jgn susahkan bakal laki ko...

3 barang;
1. Kunci bugalow 4 setengah tingkat.
2. Kunci kereta Merc. Model terkini.
3. Kad kredit platinum tanpa had.

zino said...

masa along kata nak kawin dulu.. kami hanya urus majlis je.. hantaran ke apa ke bakal pengantin urus sendiri hehe

Shifu67 said...

ko nak masuk uji bakat anak wayang eii...

Su iJamm said...

Pa kata majlis & pakaian kitak bertemakan ..itam. Macam opismate kitak nok taksub wana itam ya..

President said...

kaler pink..! haha~

tahniah.....semoga selamat semuanya...
=D

Jard The Great said...

hahaa.. nak kawen rupanya.. tahniah!

ONE ZABA said...

ko jgn ikut cakap xiiiinam tu...menjahanam bakal laki ko tu namanya.

baik ko jgn mintak apa2...mesti bakal laki ko tu syg giler punya.

Yunus Badawi said...

saya pun macam tak percaya kerana begitu mendadak. Tapi kalau dah sampai jodoh elok dicepatkan. Tahniah.

Pakai baju no 2 yg warna putih. Lambang kesucian caiyok!

Khairul Antasha said...

wow..best la ktk mok nikah...hihihi..tahniah

Mak Su said...

payah jugak ni nak bagi cadangan. biar maksu terai dulu baju-baju pengantin tu, kalau maksu kelihatan cantik dan cun, you can go ahead.

bab hantaran, mintak kereta exora sebijik, err, cukup ler tu utk maksu anak-beranak,kalu kancil tak muat plaks. anak2 dah besar ni.

eh! you meant the hantaran for you or for me?

Ivy Metaga said...

tq singgah di blog kmk, wahh..kawen2 kmk pun mau kawen juga..
alang2 pakai jak semua pakaian pengantin di atas...wakakaaa..

keranjaimanok said...

huhuhu... mau kawen juak.

*makei kaler pink buah engkalak*... hihihi....

kakyong said...

salam kirana..

oohhooo nak kawen erkkk.. sukernya bila dnegor kwn2 nak kawen nih.. Tahniah.. Alfi Mabruk.. kakyong doakan semoga berbahagia hingga ke akhirnya..

pakai lah apa yg kirana teringin nak pakai.. kalo nak amik pakej berfoto dgn semua wedding custome tu, buat.. siapkan RMnyer ajer.. jgn nanti kempunan plak..

yang penting bbrp hari sblm the happiest day.., make sure cukup rehat, usah kelam kabut, buat checklist apa nak buat.. cool usah gelabah.. yg penting di hari berbahagia nanti, badan segar & wajah baru nampak berseri2.. kalo nak buat facial/sauna.. start 1,2 mth early.. good luck yer..!

Shitsurei shimashita said...

serius ka...bagus lah tu..kawin dgn khairul onggon ka? Membising dia mo kawin jgk. Siap da notice di JPN.

MAMI_FARIS..... said...

alhamdulillah...... tp jgn d ekot glak suggestion cdak d atas ya.. klak ngempas dirik d tiang masja sambil bergoleng2 sampey ke spring bakal laki ktk klak.. hahaha... by d way based on my experience dolok d first thing is u hv to c u budget. dr sia br ktk tauk apa nk dplh either grand, medium or simple2 jak.. nk hal bj ya depend ngan ktk pun... mesti ngenak ngan muka juak.. mun rs dirik cam chinese look.. prefer k cheongsam or korean pun kostum or mun rs muka kedak ala2 madhuri dixit bj sari lah jwpnya..... mun kmk dolok a year b4 kawen dh berbeli brg..... tiap2 bulan tauk ada jak brg d beli... mun ktk nk berbeli sekaligus dkt nk nikah... nangis woo..... mun kaler ya.. ambik fav kaler ktk.. mun sik pun ambik kaler yg org jarang pake.. cam kmk dolok..... maroon..... mun chan ktk berkemampuan.. mtk rumah! mun sik pun emas..... susah2 klak dpt d gadei..huhuhu....... mun nk tema ya kmk kurang arif.... jgn lupak carik mak andam yg terror ngias.. kmk dolok stress on dgn tok.. apatek kmk maok kacak wkt nikah.. bukan selalu bah....... apa gik owh....hehehe

- Isabella - said...

besnyeeee kawennnnn :))

congrats:)

saiko gur7 said...

congrats..congrats..ko pakai la baju ala2 siti norhaliza kawen dulu..pakai sampai 20-50 persalinan..gempak kawen ko nanti wacakap sama lu..tapi sampe skang aku blom tgok lagi pengatin pakai baju t-shirt ngan suar jeans..aku nak buat lu masa kawen aku..mak aku dah siap ngan pelangkung dia dah..ko nak try x..cube ar...ekekeke..persalinan baju tshirt n suar jeans..idea bernas gak tu kan??

kirana said...

Dcrysz,
Kuning striking? striking jgak le mata mak mentua kirana nanti.

Erol,
Bnyi jak cam main2 tapi kawen menar2.

Kamil n Ivy,
Idea yg bagus...meriah skit kan?

Xiiinam,
Silap2 tkor pikiran lak bakal laki kirana tuh nnti!

Zino,
Kalo boley semua pgntin sndiri nk wat sbb dh x sabor dah!

Shifu n YB,
Nape??? Tak caye lagi???

SuIjam,
Itam??? ####@@@"++++*** (pitam!)

President n Keranjai,
Kaler pink??? Aduiiiiiii...

Jard, Antasha n Isabella,
Thanks

OneZaba,
Jgn mntak??? Ishhh...mane leh x mntak! Kirana ni agak2 spesis kbendaan skit. Lgi pn ini le mase nye nak mintak2, kan? Dh kawin nnti dia wat derk je bile kita mintak mcm2.

Maksu,
Idea yg bagus.. Kirana ON je!!!

KakYong,
RM takde prob. Bakal laki dh ready dh kt starting line. Tgu pengadil tiup wisel je nih. Kelam kabut n gelabah tu dh semestinya. Mmg itu identiti Kirana pun.

Shimatshita,
Hoiiitttt!!! Ader ke nikah ngan onggon??? Wat pitenah tol la!!!

MamiFaris,
Muka kmk mun x silap datuk ninek kmk, kmk ala2 aswaryarai.... wakakakaka...

Saiko,
Mmg ko saiko. 20 - 50 persalinan??? Bankrap le bakal laki tuh! Tapi idea pakai t-shirt n seluar jeans tu ok gak, kan?? Ko rase2 mentua aku leh terima tak menantu sewel cam aku nih????

Felicia F. Ramzi said...

congrats! ahh bila kah lagi masa nya aku? sob sob..hahaha

btw, sky blue/light green or white and purple flower sebagai motif pun cantek..

Anonymous said...

Hei blog yang sangat bagus! Man .. Indah .. Amazing .. Saya akan bookmark blog anda dan mengambil feed juga ...