Wednesday, March 18, 2009

WINDOW SHOPPING DI INDIA STREET

Pagi tadi destinasi Kirana adalah ke India Street. Sebut je India Street mmg takde lain la tjuan nye...beli kain. Pilih pnye pilih, last2 tak tau nak beli yg mana satu.

Kirana pun trus kluar dri Fah Company dan jln2 berwindow shopping. Smpai kat satu kedai baju, Kirana trus msuk smbil mlihat2 kalo2 ada yg tkenan di hati. Tiba2 Kirana tdengar satu suara....

Ingat kan ada org bgaduh, rupa2 nya ada sorang pkerja wanita kt kedai tu dserang sawan. Isshhhhh....Kirana rasa seram dngar bunyi dia mengerang, Kirana pun berundur keluar dari kedai tu. Dngar2 tokey kedai dh pun call ambulans. So Kirana pun sibuk2 la mnunggu kt depan kedai tu.

Dlm masa 10 minit ambulans pun dtg la..ninow ...ninow ...ninowww









Keluar 2 org pbantu prubatan mbawa stretcher. Apalagi Kirana, trus standby dgn handphone sony ericsson k660i nyer yg tak sbrapa mahal..terus ambil gambar btalu2. Rasa mcm reporter TV3 lak...eheheheheh!

Pastu tngiang2 dan sayup2 je kt telinga Kirana, ada mamat sorang ni kata, "tu pun nak amik gambar". Dlm hati Kirana je(sbb takut nak jawab), "suka ati aku la...handpon aku bukan handpon nenek ko!" uuuiiiihhhhh dgn marahnya Kirana pun beredar dari tempat kejadian.

Sekian saja, Kirana melaporkan...TKL!

12 comments:

Mustaffa said...

o tedahnya....

mademoiselle azieshakespeare said...

masuk dalam dokumentari PBSM :p

adibah said...

Dulu2 rajin ke India Street beli kuaci manis. :-)

mummy said...

tedah nya tek....gago juak orng ya ngan kitak nk ngambik gmbr owh...nya jeles sebenanya sbb nya sik sempat nak capture scene ya pake masuk dlm news nya.sabar jak kitak..

k e r a n j a i m a n o k said...

kenak x ngambik gambar mamat ya sekali. suruh nya take 2, ulang line sama.... hihihi....

Anonymous said...

alla..mamat tu jeles la tuh..sbb muke dia xmsuk bite ko kirana..huhu
CNN begerak melaporkan dari india street..ekekeke

-saiko_gur7-
ekeke..malas nak log in..huhu

singamaraja said...

Singamaraja reading your blog

kirana said...

Wakakaka..nang lawak juak ktk org (mummy, keranjaimanok n saiko). Kali nya jeles ndiat handpon kmk kacak gilak. Wakakaka..

Sian la jgak tgok amoi tu - mus n azie.

Adibah, Kirana dulu pun suka beli kuaci especially time nak tengok wrestling. Ganass......

Silakan masuk, singamaraja. Baca la apa yg ptut. Yg baik jdikan teladan, yg buruk jdikan sempadan.

Su iJamm said...

Awal ktk prepare raya o...

kirana said...

Tpaksa awal, kelak2 ada tmpahan dri adik kakak alu sik kaber nok molah baju dirik pun. Kmk nok molah lip lap bling2 taun tok. Perlu masa pjang skit molah nya.

singamaraja said...

Salam,

Terima kasih kerna kitak melawat blog kamik

kirana said...

Sama-sama singamaraja,

Tapi kirana ni bimbang sikit. Bila singamaraja masuk blog kirana, singamaraja tak byk cakap. Mcm singa betul2 pulak, mengendap2 je masuk. Issshhhhh....seram leee!!!