Thursday, March 19, 2009

OBSES PADA WARNA

Kirana ade la sorang teman ni (mamat 1 ofis), obses sgt kat kaler itam. Asal dtg keje je, pakai pakaian (1 set) kaler itam. Hari2 itam...itam hari2, smpai Kirana rasa nak pitam mlihat kaler itam hari2.

Pada suatu hari, Kirana yg penuh dgn persoalan2 ni pun btanya lh pada si mamat itam nih. "Errrr...yg dalam2 tu itam jgak ke???" tnya Kirana dgn perasaan yg sungguh malu.

"Wakakakakaka...nak tau jgak ke?" tnya si mamat ni smbil tsengih2 dgn sungguh tak senonoh. Kirana yg sungguh pemalu dan sopan santun ni pun beredar la dari meja si mamat itam nih. "Akak!! Kaler itam jgak la. Semua nye itam...habis2 itam!" jerit si mamat itam ni bila mlihat Kirana beredar dari meja nya.

"Padan muka kau Kirana! Terhegeh2 nak tanya!" bisik hati Kirana marahkan diri sndiri. Tapi mmg betul tau, design je berbeza tapi kaler ttap itam.

Pada suatu hari lagi, si mamat nih pulak yg dtg kat meja Kirana. "Akak...boleh tnye skit?" smbil tsengih2.

"Bayar deposit dulu, baru bleh tnye!!!" kata Kirana dgn selamba smbil jari-jemarinya yg halus dan lembut (pakai johnson baby oil leerrr) mengetuk huruf2 pada laptopnya (wat keje tu, bukan tulis entri blog tau).

"Ala..jgn la camtu akak" smbil jari2 nya pula menganggu harta benda kat meja Kirana.

"Akak, akak!!! Bila kita jadi adik-beradik?? Nak tanye ape?" kta Kirana penuh dgn lakonan.

"Penah ke pengantin pakai baju pengantin kaler itam?" smbil matanya tkebil2 mmandang Kirana.

"Wakakakakaka...." Kirana gelak smpai tertumpah air nescafe 3 in 1 yg baru je Kirana hirup sekali.

Si mamat tu pun beredar dri meja Kirana smbil mulutnya mbebel2.

"Hahhh..padan muka ko. Ari tu ko ketawa kan aku!!" bisik Kirana dgn puashati.

"Tak penah akak jmpa pngantin pakai kaler itam, dik. Nanti dikerumuni oleh nyamuk le ko!" jerit Kirana pulak bila si mamat tu beredar dari meja Kirana.

"Malang sungguh pompuan yg jadi isteri ko tu. Nmpak gayanya akan dihitamkan oleh si suami yg sewel kaler nih. Nasib baik tak guna ilmu hitam. Issshhhhh....seram!!!"

28 comments:

Su iJamm said...

Aih,.. Kamek pun nang suka makei kaler itam wak koh..tp sik la taksub gilak kedak opismet kitak ya. Itam nag match ngan hampir smua situasi bah. Idup itam..!!

mademoiselle azieshakespeare said...

ada la baju pengantin kale itam...
tapi ada tmbh2 bunga gold la...

kalau full hitam, memang bole pengsan, (mati lemas) ahahah :p

Shifu67 said...

rasanya ada sorang lagi yg suka colour itam ni... nunnn duk kat TI... cuba ko tanya dia pulak... yg dalam2 itam gak ke.... hehehe

irbika said...

hitam... color yang unik... color kehidupan... tapi mun hari2 hitam, aduh... golap dunio...

kirana said...

Tah lah geng2. Mmg hari2 itam. Dia kata wardrobe dia semua black in karer.

Dia susah ati sbb bos order batik wrna hijau utk semua staf utk menghdiri satu majlis khas tengah tahun nnti. Kirana pasti akan gelak besar kat dia....heheheh, awas ko mamat itam.

zino said...

kalau dia pakai selain hitam mau pitam agaknya tu hehe

guru_cikgu said...

Kesian kat dia...nak kahwin pakai baju hitam, silap gaya boleh kepanasan dan pitam

adibah said...

Kalo bersanding time tengahari buta.. confirm leput oiii!! Panas giler tu..! Huhu

= NAMA MEK NADIA = said...

hahahahaa!!!
lucu nyer!!!
i know who is that..
hahahahahahahaha!!!!!!
curious betul la kirana..
de ker patut tanya bende private.
mamat tu plak bagitau jgak..
huh...tidakku sangka...

su said...

kene pelamin putih ler gamaknyer kan kalau baju pengantin kaler itam! huhuhu...

izman said...

sepasang itam untuk berkabung ker? nak kawen kenalah warna2 meriah. rasanya skru kepala dia ada satu longgar kot.

Ana Ali said...

huhu cuba suh dier tukar suka kaler merah plak..rasa -rasa dier ilang akal tak..hehe..salam perkenalan kirana

kirana said...

hai kirana.. from ..kirana :)

kirana said...

Baju pgantin itam, pastu pelamin bagi itam jgak. Termasuk la hantaran2 semua itam. Kmudian Kirana akan pesan kat dia spya pesan kat semua tetamu mjlis nya nnti pakai baju kaler itam. Biar segala2 nya itam dan semua org akan pitam dan panas. Kan Zino, cikgu, adibah dan su???

Nadia, izam dan ana - mmg sah mamat tu tak betul. Tapi kereta dia kaler merah plak. Bila ditnya nape tak kaler itam dia sengih2. Rupa2 nyer kete sponsor...

Hai kirana adik ku... Alahai, masuk le blog akak nih! Menjadi jgak jejak kasih akak ye! Msti dtg blog akak selalu tau. Letak akak dlm blog list adik. Mesti tau!!!!

Anonymous said...

kmk pun suka kaler itam... hitam itu SLIM.. hahahaa

regards
Emazens

kirana said...

Kmk suka juak tapi sik la obses gilak kedak si mamat tok. Nya semua itam dari luar ke dalam. Asal nanga muka geng2 kmk org sik la nya rajin, tauk kenak sakat nya.

Muhammad said...

holla kirana
:)
makasih ya
sebab sudi singgah lagu kat my page
:)

keep in touch ok..

kirana said...

Thanks 2 u 2, mr muhammad. Come again...

Yunus Badawi said...

Ada apa org pakai hitam masa kawen. Org yg pakai kot hitam, seluar hitam dan kasut hitam. Nak complete lagi pakai sekali spek hitam! hehehe

Kmk pun suka itam..

Princess Liyana said...

hi hi hi..wedding tk cantikla pakai hitam..mcm bkabung je ;P

kak ina kl said...

salam perkenalan dari akak..

kirana said...

YB, kalo baju kot mmg la kaler itam. Tapi yg si mamat nak baju pengantin melayu kaler itam. Tak penah kan??

Bak kata princess liyana, mcm bkabung je! Kalo baju harian ok gak kaler itam tu.

Salam..kak ina. Thanks for visiting. Datang la jenguk kirana lagi yerr...

Jard The Great said...

itam itu menarik dan nmpk sofistikated... nmpk macho.. nmpk mcm elegant.. dn sbgnya.. haha..

org badan besar kalo pakai itam.. akan nmpk slim... serius..

Mak Su said...

wow! kalu dia pakai baju pengantin bersanding, and choosing kaler itam. meghelit ler kot, tak biasa dibuat dek orang :)

Mak Su said...

Kirana - kena tag :)

Felicia F. Ramzi said...

asal nya sik makey eye liner itam, cukuplah..mun dah sampey ke peringkat pasang smokey2 eyes, eeee..tulun

kirana said...

Black is beautiful, jard. Tapi kalo dh obses sgt, susah la jgak. Smpai kaler lain lgsung tak nak pakai.

Thanks mak su, tapi bagi kirana time skit utk lgsai kan tag tu, ok?

Kmk sik dpt nok imagine giney bini nya klak nanga wardrobe laki nya semua baju kaler itam jak, felicia.

dcrysz said...

x yah syusyah... cari bini kaler itam...
lagi senang....